Beroepsinformatie Registerpodoloog.

Stichting Loop
PB. 106, 7940 AC Meppel
T. 0522 - 24 14 74
E. info@loop.nl
I. www.loop.nl/

Registerpodoloog.
De registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en van (risico's bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist.
Podologie is voetkunde. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek.

De meest voorkomende voetklachten zijn:
• voorvoet pijn
• hielpijn
• pijn onder de middenvoet
• branderig gevoel
• instabiele enkels
• afwijkende vormen en standen van de voet
• verminderde beweeglijkheid
• teenklachten

Ook pijn op andere plekken in het lichaam kan veroorzaakt worden door een verkeerde voetstand, bijvoorbeeld:
• kniepijn
• heupklachten
• (lage) rugpijn
• nekpijn

Onderzoek en behandeling.
Het onderzoek start met een inleidend gesprek met betrekking tot de voorgeschiedenis van de klachten en de momenten waarop de klachten ontstaan. U neemt een aantal van uw veel gedragen schoenen mee.
De registerpodoloog kijkt naar de stand van het gehele lichaam, beginnend bij uw voeten. Hij gebruikt hiervoor diverse meetapparatuur zoals een scan en een voetspiegel. Hierna volgt een functieonderzoek om de beweeglijkheid van de gewrichten van heup, knie, enkel en voetgewrichten te testen en om te kijken of er een bewegingsbeperking of juist hypermobiliteit aanwezig is.

Podozorg Nederland.

Wat is Podozorg Nederland?
Podozorg Nederland is een moderne softfranchiseorganisatie voor zelfstandige podologie praktijken. Door bundeling van kennis en kwaliteit willen wij een toegankelijk, maar vooral betrouwbaar steunpunt (en keurmerk) vormen voor zowel patiënten als registerpodologen.

Strenge kwaliteitseisen.
De aangesloten podologen voldoen aan strenge kwaliteitscriteria; als klant weet u zeker dat u bij een vertrouwd adres bent, waar de deskundigheid van de podoloog op een HBO niveau ligt. Podozorg Nederland werkt nauw samen met de deelnemers (Podozorg vestigingen) op het gebied van kwaliteit en bedrijfsvoering. De stichting LOOP beheert de registers van ingeschreven leden en alleen zij mogen zich ‘registerpodoloog’ noemen.

Werken volgens de 'Podozorgformule'.
De registerpodologen die aangesloten zijn bij Podozorg Nederland werken in een nauw samenwerkingsverband volgens de podozorgformule, waarin de belangen van haar klanten centraal staan.

Bedrijfsvoering.
Controle op hygiëne, materialen en kennis.
De eisen op gebied van kwaliteit en bedrijfsvoering moet door de aangesloten registerpodoloog worden voldaan. Zo wordt elke vestiging van Podozorg Nederland regelmatig gecontroleerd op hygiëne en milieu. Wordt er gekeken of zij werken met goede materialen en of de praktijkvoering op zijn plaats is. Tevens worden er regelmatig workshops georganiseerd om het kennisniveau verder te verdiepen. Door deze hoge eisen kunnen klanten (patiënten) verzekerd zijn van goede zorg voor hun voeten. En kunnen Podozorg registerpodologen klanten (patiënten) garanderen van korte wachttijden, een gedegen probleemgericht voetonderzoek, advisering op maat, snel geleverde therapiezolen van goede kwaliteit en de best mogelijke nazorg voor uw voeten.


De directie van Podozorg Nederland wordt gevoerd door:

Robert Wonink (registerpodoloog, tevens docent aan de academie voor Podologie en aan de SvGB) en
Eric Wonink (registerpodoloog, tevens gespecialiseerd in werk gerelateerde voetklachten).


Hoofdkantoor Podozorg Nederland:
Poelkampstraat 40
6961VT Eerbeek
Nederland.
T. 0313-659683
E. administratie@podozorg.nl
I. www.podozorg.nl