Voetverzorging op professioneel niveau.

De geschiedenis van de Pedicure:

In de voetverzorgingsbranche heeft zich in de afgelopen jaren een grote vaktechnische ontwikkeling voltrokken.
De toch al steeds professioneler opgeleide pedicure ging zich verder verdiepen in de problematiek en behandeling van de:

• Diabetische voet
• Reumatische voet
• Oudere voet
• Verwaarloosde voet
• Spastische voet
• Oncologische voet


Diverse correctieve en protectieve technieken deden bij de pedicure (plus) zijn intrede, en kwamen de (be)handelingen van deze beroepsgroep steeds dichter bij het de terrein van de podologie te liggen.
De veelzijdigheid van het beroep levert veel onduidelijkheid naar de consument, en deze website tracht deze onduidelijkheid daar waar mogelijk te verminderen.

De Medisch pedicure.

Een haast natuurlijke ontwikkeling, was de totstandkoming van het beroep 'Medisch pedicure'. Alle inzichten- technieken- behandelingen etc. die de pedicure zich door middel van aanvullende opleidingen had eigen gemaakt, werden nu samengevat in één alles omvattende opleiding.
De Medisch pedicure is dus 'van alle markten thuis', en geeft niet alleen 'basis voetzorg', maar kent de 'in en outs' van veel risicovoeten.

Samenvatting.

Bovenaan de homepage van deze website treft u een aantal beroepsgroepen aan, samen met hun beroepsinformatie, 'Landelijk Register' en een 'Praktijkwijzer'.
Op deze manier kunt u heel eenvoudig een behandelaar vinden die u denkt nodig te hebben. Tevens kunt er van overtuigd zijn dat deze behandelaar samenwerking met andere disciplines daar waar nodig zal stimuleren.